2019-08-25 21:25:56• hírek • Kocsis Zoltán

Haranglábat avattak Ombodon - Képgaléria

Példamutató közösségi összefogással épült meg Ombodon a harangláb, amelyet vasárnap délelőtt ünnepélyes keretek között avatott fel Ft. Csűry István püspök és Fukk Lóránd, Veresegyháza református lelkésze.

„Olyan a harangláb a temetőben, mint templomban a torony: Istenre mutató jel”, mondta ünnepi köszöntője során Fukk Lóránd. „Az emberi veszteség és pusztulás helyén állunk, ahol Isten az élet harangját akarja megkondítani. Nem búcsúztatni akar, hanem a mennyországra mutatni vele, mert semmi sem szakíthat el minket Jézus szeretetétől”, fogalmazott a veresegyházai lelkész.

 

 

„Ami fontos egy közösségnek, azt megőrzi, ezzel mutatva, milyen értékek vezetik az életben. A harang a fájdalom hangját csendíti meg lelkünkben, beszél őseinkről, akik a megszentelt földben nyugszanak”, méltatta a harangláb jelentőségét az ombodi közösség testvérközösségének lelkipásztora.
 

„Hálatelt szívvel mehetünk most haza a temetőből, nem szomorúan, fájdalomtól gyötörve, mint máskor”, hívta fel a figyelmet Jobb Domokos, ombod református lelkipásztora. Kiemelte, a 2011-ben felavatott ravatalozó szomszédságába épült harangláb teljes mértékben saját erőből épült meg: a 9000 lejes költséget a hívek és az egyházközség közösen biztosította, a munkát pedig a közösség tagjai végezték el.

 

 

A székelyudvarhelyi Lázár Imre által készített, 65 kilogrammos haragot FT. Csűry István püspök és Fukk Lóránd közösen leplezték le, majd Csehi Árpád, a harang hivatalos keresztapja kongatta meg elsőként. A Szatmár Megyei Tanács korábbi elnöke a harang kulturális jelentőségéről beszélt, majd gratulált nem csak a megvalósításhoz, hanem ahhoz is, hogy az ombodi református közösség rendkívül aktív fiatal tagokkal büszkélkedhet.
 

Mindezt igazolandó, az ünnepi műsor az ifjak énekével és szavalataival vált teljessé és igazán felemelővé.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: